Skip to main content

Ajankohtaista

Helsingin yliopistossa tehdään tutkimusta ja avataan uusia näkökulmia maailman parhaaksi joka päivä. Seuraa yliopiston ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia niin tiedät mistä puhutaan. Osallistu keskusteluun ja vaikuta kanssamme yhteiskuntaan ja sen hyvinvointiin.
Kaikki uutiset ja tiedotteet

Näkökulmia ja uutta tietoa

Tule käymään, seuraa tapahtumia ja osallistu keskusteluun. Tiedekulma tarjoaa kahvia ja tapahtumia, Yliopisto-lehti kertoo parhaat tarinat tutkimuksesta. Liittymällä osaksi yhteisöämme sosiaalisessa mediassa saat tuoreinta tietoa siitä mitä tieteessä tapahtuu ja miten se maailmaamme vaikuttaa.
@HelsinkiUni
Helsinki University
uudelleentweettasi

.@helsinkiuni avoinna #historia'n yliopistonlehtorin tehtävä. Painopisteenä Suomen 1800–1900-l. historia #yliopisto helsinki.fi/fi/avoimet-tyo…

Helsinki University
uudelleentweettasi

International Conference: Indigenous Peoples’ Rights to Their Cultural Heritage @helsinkiuni Nov 16-17 2017 #indigenous #CulturalHeritage

Helsinki University
uudelleentweettasi

It's almost Midsummer! 🔥☀️🌿 Here’s a short introduction on the most important #summer celebration in #Finland: visitfinland.com/article/midsum…

University of Helsinki ranked best multidisciplinary university in the Nordic countries, 32nd out of all the unis i… twitter.com/i/web/status/8…

Ajankohtaisia videoita tieteestä ja tutkimuksesta

Helsingin yliopistolla tapahtuu päivittäin. Monia kiinnostavia keskusteluja ja tapahtumia Tiedekulmasta tai yliopiston eri kampuksilta voi seurata mistä vain. Katsele videoita ajankohtaisesta tutkimuksesta, opetuksesta ja opiskelijaelämästä Helsingin yliopiston omilta kanavilta, Youtubesta tai Unitubesta.

Tutki, tee kaupunkia

06.09.2013 |

30 kulttuuri- ja kaupunkimaantieteen sekä sosiologian opiskelijaa, 19 ideaa uudeksi kaupunkitapahtumaksi ja vankka joukko kaupunkikulttuurin asiantuntijoita ja tutkijoita opettajina. Siinä pääosat Helsingin yliopiston uudesta syventävästä kaupunkikulttuurikurssista.

Vai olisiko kurssin pihvi sittenkin sen grande finale – 5. lokakuuta järjestettävä kaikille avoin kaupunkitapahtuma Suvilahden festivaalialueella.

– Kurssilaiset laativat ennakkotehtävänä loistavia ajatuksia uudeksi kaupunkitapahtumaksi. Niistä valitsimme yhdessä yhden toteutettavaksi, sanoo kurssin koordinaattori, geotieteiden ja maantieteen laitoksen yliopistonlehtori Rami Ratvio.

Suvilahden Kattilahallissa vietetään lokakuun alussa siis Vapaampi Helsinki -kekkereitä. Lopullinen idea jalostui usean ehdotuksen yhteensulautumana.

– Lopputulos on do-it-yourself-urbanismia. Siinä yhdistettiin teemoja ”Hidas Helsinki”, ”Kaupunkiliike”, ”Wimby – welcome into my backyard”, ”Urbaanin leikin festivaali” ja palasia muistakin ehdotuksista, Ratvio jatkaa.

Leikkiä ja analyysia

Vaikka kurssin lopputuloksena onkin urbaania ilottelua, sen perustana olivat tutkimukselliset lähtökohdat.

– Kurssin opetus on yhdistelmä tutkimusta ja käytännön työtä. Opiskelijoiden teoreettiset tiedot yhdistyvät todellisiin kaupunkitilaan liittyviin kysymyksiin, kun opettajana vierailee sellaisia henkilöitä, kuten Kalasataman väliaikaiskäytön ideoinut arkkitehti Tuomas Siitonen tai Roihuvuori-seuran aktiivi Otto-Ville Mikkelä.

Kurssin päätteeksi opiskelijat laativat vielä analyysin kaupunkitapahtuman järjestämisestä valitsemiensa teoreettisten viitekehysten pohjalta. Teoria jalkautuu yliopistolta kaupunkiin ja palaa sieltä rikkaampana takaisin.

Helsingin yliopisto on perustamassa matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan geotieteiden ja maantieteen laitoksen yhteyteen Kaupunkiakatemia-nimisen verkoston. Monimuotoisen kaupunkitilan monimuotoiselle tutkimukselle on luvassa siis jatkoa.

Teksti: Mikko Pelttari
Kuva: Helsingin kaupungin kiinteistövirasto
06.09.2013
Helsingin yliopisto, verkkotoimitus

Tilaa uutiset RSS-syötteenä Rss
Kuukauden uutiset
Uutisarkisto
Ajankohtaista | Helsingin yliopisto Skip to main content

Ajankohtaista

Helsingin yliopistossa tehdään tutkimusta ja avataan uusia näkökulmia maailman parhaaksi joka päivä. Seuraa yliopiston ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia niin tiedät mistä puhutaan. Osallistu keskusteluun ja vaikuta kanssamme yhteiskuntaan ja sen hyvinvointiin.
Kaikki uutiset ja tiedotteet

Näkökulmia ja uutta tietoa

Tule käymään, seuraa tapahtumia ja osallistu keskusteluun. Tiedekulma tarjoaa kahvia ja tapahtumia, Yliopisto-lehti kertoo parhaat tarinat tutkimuksesta. Liittymällä osaksi yhteisöämme sosiaalisessa mediassa saat tuoreinta tietoa siitä mitä tieteessä tapahtuu ja miten se maailmaamme vaikuttaa.
@HelsinkiUni
Helsinki University
uudelleentweettasi

.@helsinkiuni avoinna #historia'n yliopistonlehtorin tehtävä. Painopisteenä Suomen 1800–1900-l. historia #yliopisto helsinki.fi/fi/avoimet-tyo…

Helsinki University
uudelleentweettasi

International Conference: Indigenous Peoples’ Rights to Their Cultural Heritage @helsinkiuni Nov 16-17 2017 #indigenous #CulturalHeritage

Helsinki University
uudelleentweettasi

It's almost Midsummer! 🔥☀️🌿 Here’s a short introduction on the most important #summer celebration in #Finland: visitfinland.com/article/midsum…

University of Helsinki ranked best multidisciplinary university in the Nordic countries, 32nd out of all the unis i… twitter.com/i/web/status/8…

Ajankohtaisia videoita tieteestä ja tutkimuksesta

Helsingin yliopistolla tapahtuu päivittäin. Monia kiinnostavia keskusteluja ja tapahtumia Tiedekulmasta tai yliopiston eri kampuksilta voi seurata mistä vain. Katsele videoita ajankohtaisesta tutkimuksesta, opetuksesta ja opiskelijaelämästä Helsingin yliopiston omilta kanavilta, Youtubesta tai Unitubesta.